Levend landschap de app

Met een app het Oldambt ’levend’ beleven

Hoe vertel je het verhaal van het landschap? Hoe breng je voor de geïnteresseerde in historie het Oldambt tot leven? Hoe breng je eigenlijk in beeld hoe uniek het Oldambt is, het op de zee veroverde land, de Graanrepubliek? De Stichting Landschap Oldambt (SLO) heeft daarop een antwoord gevonden.

Via een app op de mobiele telefoon komt voor de wandelaar en/of de fietser al lopend of fietsend het landschap tot leven. Met foto’s en filmpjes herleeft zo virtueel het Oldambt. De SLO heeft twee fietsroutes en één wandelroute ontwikkeld. De app is eenvoudig te downloaden.

Onderweg krijgt de fietser cq wandelaar bij ijkpunten uit de geschiedenis informatie over land en landschap. Wie bijvoorbeeld op de plek van ooit een gesloopte basiliek van Midwolda staat, ziet op zijn telefoon die imposante kerk met vier torens herrijzen uit zijn as. Zo ervaart hij hoe immens die kerk in de Middeleeuwen was.

Wie aan de Dollarddijk staat kan op zijn mobiele telefoon via een filmpje meemaken hoe de garnalenvissers van Ganzedijk met hun sliksleden het wad opstepten. En wie bij een kolk arriveert ziet met eigen ogen wat dijkdoorbraken teweeg brachten.
Her en der in het Oldambt leert de wandelaar/fietser al spelenderwijs iets over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Hij hoeft geen boeken of folders meer mee te nemen. Hij klikt zijn telefoon aan en oeps, het Oldambt krijgt opeens een gezicht.

uitnodiging presentatie app

Op zaterdag 13 april wordt de app officieel gepresenteerd in de Ennemaborgh in Midwolda. U wordt daarvoor van harte uitgenodigd. Om 14.00 uur zal wethouder Erich Wünker de officiële handeling verrichten. Daarna kan een ieder al fietsend op pad gaan langs enkele ijkpunten rond Midwolda. De makers van de app zullen u wegwijs maken. Voor wie niet de beschikking heeft over een fiets, voor hem of haar wordt een rijwiel geregeld. Wel graag opgeven als u van die service gebruik wilt maken.

 

U kunt de app downloaden voor Android en Apple