Visioenen over de grote stormvloed van 1509

Foto: Kathryn Archibald

Muziektheatervoorstelling “De Grote Vloed”
gepresenteerd door Zummerbühne.

In het jaar 1509 bevonden zich ruim twintig dorpen waar nu de Dollard ligt. In dit historische decor speelt zich het verhaal af van Aisa, een zeventienjarig meisje dat weggestopt zit in een klooster. Aisa lijdt onder het onrecht dat ze om zich heen ziet, onrecht dat nota bene door haar eigen vader wordt aangericht. Maar Aisa wordt ook geplaagd door visioenen. Visioenen over een verwoestende vloedgolf die alles zal overspoelen.

Deze intrigerende gebeurtenissen vormen het hart van de muziektheatervoorstelling “De Grote Vloed”, gepresenteerd door Zummerbühne.
De voorstelling onderzoekt thema’s als liefde, opstand en de kracht van water. Een groots orkest en koor zorgen voor livemuziek die de emoties en spanning tot leven brengt.

In het kleine dorp Oosterwijtwerd, gelegen tussen Loppersum en Appingedam in de gemeente Eemsdelta, kun je deze bijzondere voorstelling ervaren. Van 14 augustus tot en met 8 september 2024 wordt het publiek meegenomen naar een tijd waarin keuzes allesbepalend zijn.
Wat betekent eigenbelang, geweten, liefde en loyaliteit wanneer je voor een cruciale beslissing staat?

Na eerdere succesvolle producties zoals “Hollands Hoop” in 2022 en “Ripperda” in 2023, is “De Grote Vloed” de derde creatie van Zummerbühne. Dit theatergezelschap produceert grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke band met Groningen.
Elk jaar presenteren ze een nieuwe voorstelling op een andere locatie in de provincie.

Kaarten voor “De Grote Vloed” zijn verkrijgbaar via de officiële website. Reguliere kaarten kosten
€ 35 voor de voorstellingen op woensdag, donderdag en zondag, en € 37,50 voor de voorstellingen op vrijdag en zaterdag. Voor wie wil genieten van een meergangendiner uit de regio voorafgaand aan de voorstelling, zijn er ook combitickets beschikbaar. Op vrijdag 30 augustus 2024 is er een blindentolk van Stichting Komt het Zien aanwezig.

 

Meer informatie en kaartverkoop: De Grote Vloed