Excursie

Excursie geslaagd voor donateurs en belangstellenden

Op zaterdag 21 juli heeft de Stichting Landschap Oldambt een excursie georganiseerd voor haar donateurs en belangstellenden. Ruim 40 mensen hadden zich opgegeven. Het programma startte bij de Oude Remise in Nieuweschans. Tegen 11.00 uur heette de voorzitter van de SLO iedereen welkom in een Oldambtster (Toscaanse) omgeving onder lommerrijke bomen.

Het programma was als volgt samengesteld:
Nieuweschans 11.00 uur ontvangst in de Oude Remise
Inleiding Peter Brul mede initiatiefnemer van de GraanRepubliek 2.0
Rondleiding en uitleg over het project in de Oude Remise
Lunch met Italiaanse koude soep met desem brood van Oldambtster granenWandeling door de Graanrepubliek van Nieuweschans naar de proefboerderij Ebelsheerd ongeveer 4 km/ op de boerenwagen naar Boelo ten Have Drieborg.

Cees Stolk en Willem Friedrich trokken met de helft van de groep dwars door de graanvelden langs het spoor naar de proefboerderij
De andere groep stapte op de boeren wagen van Cors Onnes op weg naar de prachtige statige boerderij “de Kroonburg van Boelo ten Have Drieborg

Aansluitend ging die ploeg ook naar de Ebelsheerd. Op de proefboerderij werd uitleg gegeven over de boerderij en de positie die Ebelsheerd in de loop van vele jaren in het graan telend Oldambt heeft ingenomen. Daarnaast heeft Cees Stolk nog een historische schets gegeven van een aantal prominente dorpsgenoten als Ebels, Zijlker en Tijdens. Na de rondleiding op Ebelsheerd troffen de twee groepen zich weer in Nieuweschans bij de Remise.

Onder het genot van enige versnaperingen sloten we de zeer geslaagde dag af waarbij een ieder werd bedankt voor hun aanwezigheid en nog een keer een oproep om vooral de SLO te steunen. Donateur worden kan voor een bedrag van minimaal 15 euro per jaar.

excursie Landschap Oldambt