Prix de Rome 2018

Prix de Rome

Bij de uitreiking van de Prix de Rome 2018 op donderdag 18 oktober in Rotterdam heeft het Oldambt van zich laten horen en zien.

Eén van de opdrachten voor de prestigieuze architectuurprijs was een toekomstvisie te maken voor de dorpen Ganzedijk en Hongerige Wolf. Voor Oldambt Cultuur, Landschap Oldambt en Festival Hongerige Wolf aanleiding om zich o.a. met filmbeelden en een voorstelling te presenteren bij de prijsuitreiking, onder het motto: ‘Het Oldambt heeft de Toekomst’.

Dat het platteland – en dus onze regio – in de toekomst een grote rol zal gaan vervullen, is de stellige overtuiging van prominente wetenschappers en architecten, onder wie Rem Koolhaas en Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Nu steden dichtslibben, is er juist in de regio ruimte voor vernieuwing en creativiteit, zoals bijvoorbeeld al gebeurt rond de voedselproductie en energietransitie.

Deze gedachte was ook terug te zien bij de Prix de Rome Architectuur 2018, georganiseerd door het Mondriaanfonds: naast de locatie Sixhaven in Amsterdam was het platteland van het Oldambt onderwerp voor een opdracht. Liefst 67 architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten ontwierpen voor de dorpen Hongerige Wolf en Ganzedijk een toekomstvisie.

Tijdens de prijsuitreiking in Rotterdam presenteerden Oldambt Cultuur, Landschap Oldambt en Festival Hongerige Wolf zich met muziek, filmbeelden, landschapsfotografie en een theater/luistervoorstelling, die samen een fraai beeld geven van de schoonheid en uitgestrektheid van het Oldambt.

Links naar meer informatie in de media:

Oldambt Cultuur
nieuwsbericht

Festival Hongerige Wolf
Festival Hongerige Wolf bij uitreiking prijs Prix de Rome

RTVNoord

Nieuwsbericht Creatieve koppen hebben grootse plannen voor Hongerige Wolf en Ganzedijk

Veel onduidelijk over plannen Ganzedijk en Hongerige Wolf

De Oldambtster

Nieuwsbericht in de krant